Saarbrücken 2020

Saar, waar staan die brücken?

Volgens een volkstelling die stamt uit de Romeinse tijd, bleken we – maanden geen zon gezien – al 15 jaar als Elsje’s MC te bestaan. De discussie hierover nam toch nog een half jaar in beslag – hadden we beter pannenkoeken van kunnen bakken, maar dit terzijde.

In rap tempo shirts gemaakt, ons oude en enige logo gevonden en we konden op pad. Een weekend naar Duitsland en het moest aan te rijden zijn… dat hebben we geweten….

De oplettende volger van onze reisverhalen – bedankt Els – zal zich meteen afvragen, weer Duitsland? Toch vorig jaar al in Oedelsheim geweest? En langs een rivier gepeddeld? Inderdaad maar Duitsland is onze favoriete oosterbuur en ons sprak de Elzas erg aan…, dus op naar de Vogezen. In goede traditie met een auto en een Audi de Autobahn over geraasd vertrekkende op 3 oktober 2020 AC. Zo rond de middag – Jurgen B. had zichzelf overtroffen en een record gebroken door 167 km/uur te rijden; in de tweede versnelling….!, kwamen we aan bij Hotel Madeleine waar we onszelf en onze fietsen gestald hebben om daarna in de opvallende maar toch mooie Van Oord outfit ons flitsend en toch bescheiden richting de heuvels ten zuiden van Saarbrücken te bewegen. Volgens Jurgen een tochtje van niks en dat vonden we het ook… steile hellingen, klote Komoot, veel modderige paden waar het fantastisch rijden was met onze gladde wegbanden en in Spicheren kregen we nog aan de stok met een ellendig stuk brood…. Gelukkig was de jam bon en die kase mocht er ook weese…Gelukkig zijn we verdwaald zodat we op tijd terug waren op het plein; nou ja op tijd…. Joep begrijpt nog steeds niet dat je een trambaan HAAKS moet nemen – niet alles moet je haaks nemen trouwens, ook niet letterlijk – en ging op zijn…. Solidair als we zijn hebben we hem laten liggen en zijn een biertje gaan doen, de ouwe gek….

Hans H. had voor de avond een restaurant gevonden, wij wilden het terug brengen naar de rechtmatige eigenaar maar daar kwam niks van in! Dus op pad naar La Nuova – Galleria en we voelden al meteen dat er iets niet klopte toen ze zeiden dat er nog wel plek boven was. We zaten nog niet en de hele bovenverdieping werd bezet door twee giga groepen Italianen aan lange tafels, zeer dicht op elkaar, waren ook echt geen boekhouders maar te zien aan hoeveelheid bling bling moesten het eerbare juweliers zijn. En wij maar denken dat ze in die heimat zich zo goed aan de Covid-19 regels houden – konden er maar 12 vinden – , wat een zooitje! Onze irritatie steeg met de intensiteit van de wedstrijd spaghetti gooien tussen de twee tafels en toen onze vrolijke noot H.H. Hans, zijn beklag deed bij de bedrijfsleiter en met gestrekte arm aanwees hoe hoog de Schotten tussen de tafels moesten zijn, werden we eruit geknikkerd… flauw!

Die nacht hebben we slecht geslapen, half Saarbrücken was naar de lokale Dom getrokken en vierde feest voor ons hotel. Gelukkig kon het vroege ontbijt niet kapot en zijn we aan dag twee begonnen…. Slechts 80 km ‘as the crow flies’ en wij jankend over het fietspad langs de Saar. Arno de Bont had de GoPro op zijn hoofd – scheelde weer een helm zei hij? – en filmde alles wat los en vast zat. Toen hij na een halve dag plotseling …” foto, foto”… begon te roepen zonder enige aanleiding hebben we een witte Mercedes laten komen met een rood kruis en is hij afgevoerd me dwangbuis…. Wij nog een paracetamol van de Duitse broeders die ook zeer graag naar het programma keken op de Duitse Rundfunk. Hans N. had zijn nieuwe ademende en waterdoorlatende jasjes bij zich en voelde zich als een vis in het water. Maar fietsen kan hij en a la van de Molen stoempte hij door…. Dank Hans.

Het Plein weer gevonden, etwas gedrunken en een prima avond in die Keller waar ze er wel raad mee wisten. Lekkere …, mooie toetjes, schuim op de koffie en dat voor een krankzinnige prijs, wel lullig dat Arno ook mee moeste betalen…. Compleet tegen onze traditie in zijn we op zondagmorgen een wandeling gaan maken door de oude stad. Bleken er twee te zijn en zo oud dat er niemand meer woonde. Of niet wakker was?

Via een Kondittorei – lekker! – terug naar huis gereden en AGOES…. Het was alterweds gezellig, gelachen, flauwekul en zoutekul maar vooral: SAMEN OP PAD, ZADEL ONDER JE GAT, BEL DIE RINGT, TIJD DIE DRINKT maar…… Elsje’s MC wat swingt…….

Dank mannen!!